Германският военен министър Урсула фон дер Лайен изложи визията си

...
Германският военен министър Урсула фон дер Лайен изложи визията си
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен представи визията си за управление на ЕК пред евродепутати

Германският боен министър Урсула фон дер Лайен изложи визията си за ръководство на Европейската комисия пред европейските депутати в опит да получи поддръжката им. Тя даде обещание да се концентрира върху спазването на върховенството на закона , цифровизацията, конкурентоспособността и битката с климатичните промени, осведоми " Ройтерс ".
 Европарламентът разпитва Фон дер Лайен за поста началник на Европейска комисия
Европарламентът разпитва Фон дер Лайен за поста началник на Европейска комисия

Депутатите желаеха един от водещите претенденти на групите да бъде ръководител на Европейската комисия

Консерваторът би трябвало да завоюва поддръжката на болшинството евродепутати, които недоволстват от евролидерите след решението им да предлагат Фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия вместо един от водещите претенденти на най-големите партии в новия парламент след евровота през май.

Европейският парламент по график би трябвало да гласоподава кандидатурата й идната седмица . Фон дер Лайен се нуждае от поддръжката на 376 депутати в 751-местния законодателен орган, с цел да бъде доказана на поста.

" Европейският съюз се основава на правила . Това е основата - съблюдаване на върховенството на закона ", сподели Урсула фон дер Лайен на среща с депутати от демократичната група " Обнови Европа ". Това е първият обществен коментар каква политика счита да води от номинирането й през предходната седмица.
 Зелените с условия против утвърждение на Фон дер Лайен за началник на Европейска комисия
Зелените с условия против утвърждение на Фон дер Лайен за началник на Европейска комисия

Вчера Фон дер Лайен стартира да лобира измежду политическите партии

Според нея витално значимо е да се ускори конкурентоспособността на стопанската система на Европейски Съюз. Тя означи, че напълно поддържа от 2050 година Европейски Съюз да е въглеродно безпристрастен. По думите й блокът би трябвало да се възползва от икономическите изгоди от политиките за отбрана на околната среда. Фон дер Лайен счита също, че Европейски Съюз би трябвало да задълбочи промените на единния пазар , да влага в взаимни военни планове и да отстоява позицията си пред Съединени американски щати.

Фон дер Лайен, 60-годишен някогашен гинеколог и майка на седем деца, приказва в поддръжка разширението на еврозоната и на Шенген , в случай че страните изпълнят критериите. По думите й Европейски Съюз също би трябвало да е квалифициран да одобри страни от Западните Балкани.
 Повечето германци имат вяра, че Урсула фон дер Лайен не е добър избор
Повечето германци имат вяра, че Урсула фон дер Лайен не е добър избор

В националната политика Зелените са най-предпочитаната партия с 26%

По отношение на Брекзит тя се надява Англия да остане в Европейски Съюз , в случай че Лондон напусне, раздялата да не засегне възможностите за положително бъдещо съдействие сред блока и Обединеното кралство.

Депутатите оповестиха цената за поддръжка на претендента.

Лидерът на социалистите Ираче Гарсия Перес съобщи след среща с Фон дер Лайен през днешния ден, че нейната група е поискала да се проведат съответни политики в битката с климатичните промени , миграцията, равенството на половете и по-устойчив обществен модел в Европейски Съюз.

" Искаме да променим Европа...другата седмица ще вземем решение по какъв начин ще гласуваме ", сподели тя пред публицисти.

До момента Фон дер Лайен може да разчита единствено на Европейската национална партия, която има 182 места в Народното събрание, както и най-вероятно на либералите, които имат 108 депутати. Но тя се нуждае от повече гласове, някои може да дойдат от социалистите, които са втората най-голяма група в Народното събрание. Кандидатът за ръководител на Европейската комисия също се надява да бъде подсилен от Зелените и евроскептиците.

Междувременно " Политико " написа, че Фон дер Лайен е изправена пред стена от песимизъм , в това число и апели за отсрочване на вота.

По-късно немският министър ще организира срещa със Зелените.

Припомняме, след тежки тридневни договаряния евролидерите взеха изненадващи решения . Те предложиха за началник на Европейска комисия немския боен министър Урсула фон дер Лайен. За ръководител на Европейския съвет е номиниран белгийският министър председател Шарл Мишел, за началник на Европейската централна банка - Кристин Лагард, а за началник на Европейски Съюз за външната политика е номиниран испанският външен министър Жозеп Борел.

Италианският евродепутат социалист Давид-Мария Сасоли беше определен за нов ръководител на Европейския парламент, откакто Сергей Станишев се отхвърли.

Така е нарушен географският баланс, защото всички кандидатури са от Западна Европа и няма нито една от Източна Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР