Германският вестник Зюддойче цайтунг коментира бавното оттегляне на канцлерката Ангела

...
Германският вестник Зюддойче цайтунг коментира бавното оттегляне на канцлерката Ангела
Коментари Харесай

Време е Ангела Меркел да си избере приемник

Германският вестник " Зюддойче цайтунг " разяснява бавното отдръпване на канцлерката Ангела Меркел от политическия живот и й предлага да побърза да си избере правоприемник, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" На Ангела Меркел й би трябвало доста дълго време да реши кой да бъде нейният правоприемник. Но какъв брой дълго може да чака страната, без да губи въздействие?, написа в публицистична публикация през днешния ден " Зюддойче цайтунг ".

" Френският президент Еманюел Макрон пое водещата роля в Европейски Съюз. Той създаде проект за Европа и неотдавнашният избор на водачи (на ЕС) демонстрира, че той прави всичко допустимо да го извърши. Макрон наподобява е мощният човек в Европа, тъй като предприе промени вкъщи и тъй като не се опасява да чертае ясни граници пред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Меркел е отиващ си канцлер в слаба немска коалиция. Преходът от Меркел към нещо ново се бави прекалено много. А светът няма да чака Германия. Надвисналият спад в стопанската система е явен сигнал, че би трябвало да се форсира смяната ", показва още изданието, представено от ДПА.

Мандатът на Меркел изтича през есента на 2021 година, като в края на предходната година немският канцлер разгласи, че няма да се кандидатира за преизбиране.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР