Германският вестник Handelsblatt съобщи миналия петък, че номерът на социалната

...
Германският вестник Handelsblatt съобщи миналия петък, че номерът на социалната
Коментари Харесай

Социално-осигурителният номер на Илън Мъск е сред 100 GB изтекли данни, свързани с Tesla

Германският вестник Handelsblatt заяви предишния петък, че номерът на обществената осигуровка на Илън Мъск е включен в голям куп данни, предоставени от осведомител на Tesla.

Това се споделя в отчет, оповестен в събота от Business Insider India.

Информационното издание твърди, че е получило 100 GB данни, които съдържат над 100 000 имена и заплати на сегашни и някогашни чиновници на Tesla.

Изтичането на информация също по този начин разкрива, че Tesla е получила към 4000 недоволства от клиенти за проблеми, в това число за казуса с „ фантомното прекъсване “, което е обект на федерално следствие.

Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати към този момент проверява автомобилният производител, откакто получи повече от 750 недоволства от притежатели, които настояват, че техните електрически автомобили Tesla ненадейно стопират при придвижване с висока скорост.

Това, което може би по-обезпокоително е, че компанията е споделила на чиновниците си да споделят единствено устно за недоволствата, с цел да избегнат писмени записи.

Нещата се утежняват още повече от обстоятелството, че приключването на информация може да наруши Общият правилник за отбрана на данните в Европа, което ще докара до сериозна санкция за Tesla.

Според Business Insider India, Handelsblatt цитира юрист на Tesla, който хвърля виновността за приключването на данните върху „ неудовлетворен някогашен чиновник “.

Междувременно в петък Ройтерс заяви, че надзорният орган за отбрана на данните в Нидерландия е декларирал, че е осведомен с вероятни нарушавания на отбраната на данните на Tesla, само че е прекомерно рано за спомагателни мнения.

„ Наясно сме с историята на Handelsblatt и я преглеждаме. “

заяви представител на органа за контрол на данните в Нидерландия, където е основана европейската централа на Tesla

Те отхвърлиха да разясняват дали организацията може да стартира или към този момент е почнала следствие, само че разкриха, че са били известени за нарушаването от сътрудниците си в немската провинция Бранденберг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР