Германският вътрешен министър Нанси Фезер похвали страната ни, като отбеляза,

...
Германският вътрешен министър Нанси Фезер похвали страната ни, като отбеляза,
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър похвали страната ни, били сме готови за Шенген

Германският вътрешен министър Нанси Фезер похвали страната ни, като означи, че България е покрила критериите за влизане в Шенген още предходната година.

" За федералното държавно управление беше от решаващо значение България да извърши критериите, сложени от Европейската комисия във връзка с участието на България в Шенгенското пространство. Според нас тези критерии бяха изцяло покрити и изпълнени от България още предходната година, по тази причина ние единомислещо заставаме зад това участие ".

Това изрично изявление направи федералният министър на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер по време на взаимен брифинг на министрите на вътрешните работи на България и Германия. Калин Стоянов сподели на Фезер по какъв начин пазим границата си с Турция, двамата посетиха Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

" Намираме се на най-натоварения контролно-пропускателен пункт в Европа. В Европа може да има отворени граници, единствено когато външните граници на Европейски Съюз са изцяло предпазени и ние сме изцяло наясно каква отговорност е предпазената на външнте граници. Изключотелно се радваме, че българските чиновници се поддържат от сътрудниците си от Frontex. Ролята на Frontex като организация за отбрана на границите е огромна и значима ", разяснява още Фезер, като направи уточнението, че: " по границите, отвън помощта на Фронтекс, самите страни членки носят отговорност за външните си граници ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР