Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че ако САЩ се

...
Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че ако САЩ се
Коментари Харесай

Берлин: Никой не подкрепя желанието на Тръмп да се отмени иранската ядрена сделка

Германският външен министър Зигмар Габриел съобщи, че в случай че Съединени американски щати се отдръпват от нуклеарното съглашение с Иран , това ще разубеди други сили като Северна Корея да вземат участие в интернационалните договаряния за преустановяване на стратегии за нуклеарни оръжия , осведомят международни организации.

Габриел, който приказва в коридорите на Организация на обединените нации, посочи, че международните сили имат интерес от поддържане на подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение и доста работа ще би трябвало да бъде свършена през идващите седмици, с цел да се резервира договорката.

Това е съвсем трагична обстановка, при която единственото съществуващо съглашение за попречване разпространяването на нуклеарни оръжия е пред риск в миг, когато виждаме други страни като Северна Корея, които се пробват да се снабдят с нуклеарни оръжия. Повече от всеки път се нуждаем от подобен развой, посочи той.

Германия оказа помощ в договарянията за иранското нуклеарно съглашение с Англия, Франция, Китай, Русия и Съединени американски щати.

Габриел разясни пред публицисти в Ню Йорк, че се е съгласил с американските публични представители, че Иран не е трансформирал държанието си в Близкия изток след сключването на съглашението.

Убеден съм, че нито нестабилната и изменяща се обстановка в района, нито държанието на Иран ще се усъвършенства, в случай че спре осъществяването на нуклеарното съглашение, уверен той.

Според него, в случай че Вашингтон напусне съглашението, това ще бъде " ужасяващ сигнал " за всички други, които употребяват дипломацията за прекъсване на нуклеарни стратегии като на КНДР.

Габриел сподели още, че Тръмп не получава поддръжка за позицията си.

Междувременно китайският външен министър Ван И съобщи, че напрежението на Корейския полуостров акцентира значимостта на иранското нуклеарно съглашение.

Китай поддържа и съблюдава иранското нуклеарно съглашение, посочи той в централната на Организация на обединените нации в Ню Йорк по време на среща с външните министри на Иран и на шестте международни сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР