Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че подкрепата на Берлин

...
Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че подкрепата на Берлин
Коментари Харесай

Германия: Подкрепата ни за Украйна няма да отслабне

Германският външен министър Аналена Бербок съобщи, че поддръжката на Берлин за Украйна няма да отслабне пред лицето на понижените съветски енергийни доставки, оповестява организация Ройтерс. Тя направи изказването си когато дойде на второто си посещаване в украинската столица Киев, цитира news.bg.

" Ще стоим до Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Бербок в изказване, добавяйки, че немската поддръжка ще включва оръжие, както и филантропична и финансова помощ.

През май Бербок стана първият член на немското държавно управление, посетил Киев, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна, която Москва назовава " специфична военна интервенция ".

Германия, дружно с други страни от Европейския съюз, се бори да поддържа битови консуматори и бизнеси, обременени от по-нататъшно повишаване на цените на силата, откакто Русия спря доставките през газопровода " Северен поток 1 ".

" Владимир Путин разчита на нас, изтощени от нашето съчувствие към страданията на Украйна, съобщи Баербок. Този проект няма и не би трябвало да се реализира, тъй като цяла Европа знае, че Украйна пази нашия ред за мир и сигурност ", добави тя.

Бербок, която ще се срещне с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба по-късно в събота, заяви, че един от акцентите на визитата ѝ е да предложи на Украйна помощ за почистване на противопехотни мини, оставени от съветските сили в аграрни земи и здания - задача, която съгласно нея може да отнеме десетилетия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР