Германският софтуерен гигант SAP отчете сериозен ръст на приходите благодарение

...
Германският софтуерен гигант SAP отчете сериозен ръст на приходите благодарение
Коментари Харесай

Облачните услуги дадоха тласък на приходите на SAP

Германският софтуерен колос SAP регистрира сериозен растеж на приходите с помощта на мощното показване на подразделението за облачни услуги.

Приходите от облачния бизнес SAP за третото тримесечие доближиха 2,4 милиарда евро, което е растеж от 20% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Общите поправени доходи пък се покачиха с 5% на годишна база до 6,8 милиарда евро, до момента в който облагата на акция набъбна с 2% до 1,74 евро.

Миналата година компанията очерта проекти за широкомащабно прекосяване от местна ИТ инфраструктура към уреди за облачни услуги.

„ Пренасочихме посоката на компанията към облака. Сами променяме бизнес модела си, преминавайки от предварителни лицензи на място към абонаменти, основани в облака “, разяснява основният изпълнителен шеф на компанията Кристиан Клайн.

Миналата седмица SAP увеличи прогнозата си за приходите за цялата година за трети път на фона на мощното показване на облачните услуги. Днес компанията удостовери прогнозата, съгласно която приходите й ще набъбнат с 16% до 19% през 2021 година

Клейн съобщи, че компанията е „ доста уверена “ в способността си да се приспособи към несигурността, провокирана от пандемията и проблемите с веригата на доставките.

„ Технологията оказва помощ за превъзмогването на тези провокации. Когато приказваме за бъдещето на работата, има потребност от съдействие и технологии “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР