Германският съд разреши на жените да могат да плуват и

...
Германският съд разреши на жените да могат да плуват и
Коментари Харесай

Културата на свободното тяло победи: Вече може и топлес

Германският съд позволи на дамите да могат да плуват и без горнище в публичните басейни на Берлин. Това стана факт след случая на жена, която беше изгонена от открит басейн заради непочтено облекло или топлес. По-късно втора жена алармира, че е била помолена да се прикрие, до момента в който е била на закрит басейн през декември.

Германските управляващи се съгласиха, че това са случаи на дискриминация и разпоредиха избора да остане за самите дами с какъв модел бански да се демонстрират. Решението беше приветствано от така наречен Freikörperkultur - просвета на свободното тяло, само че не са малко хората, които показват разстройването си от сходни прояви на прекомерно демонстративна голота и императивна приемливост.

Чуждестранните посетители на Германия постоянно остават сюрпризирани, а от време на време са напряко възмутени от гледката на голи германки, които лудуват край езера, паркове и басейни, даже влизат без горнище в сауни парни бани. Но това е страна, която смята обществената голота в някои условия за допустима и здравословна.

Въпросът дали и доколко това е възможно в общинските плувни басейни, изтезава локалните управляващи от години да вземат съответно решение. Миналото лято Гьотинген в Долна Саксония и Зиген в Северен Рейн Вестфалия разрешиха на дамите да плуват без горнище и това поде нова вълна на приемане на голотата.

Собственикът на басейна в Берлин, откъдето стартира правосъдната сага, в действителност не е трансформирал разпоредбите, а те упорстват банските да покриват гениталиите, само че не се показва в какъв размер и за коя част на тялото става въпрос.

По света има редица правила за банските на публични мести, в това число басейни, паркове, плажове на море или езера. В Барселона да вземем за пример излизането по бански отвън плажа е наказуемо с санкция, която се ползва с цялата неотстъпчивост на закона.

 
Още забавни гледни точки към Барселона


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР