Германският промишлен гигант „Тисенкруп (Thyssenkrupp) се е споразумял да слее

...
Германският промишлен гигант „Тисенкруп (Thyssenkrupp) се е споразумял да слее
Коментари Харесай

Германска и индийска стоманодобивни компании сливат дейността си в Европа

Германският индустриален колос „ Тисенкруп " (Thyssenkrupp) се е споразумял да слее стоманодобивната си активност с индийската компания „ Тата " (Tata), създавайки втората по величина компания в металургичния бранш в Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Централата на новата компанията, която ще се споделя „ Тисенкруп Тата стийл " (Thyssenkrupp Tata Steel), ще бъде в Холандия. Тя ще бъде втора по-големина стоманодобивна компания в Европа след АрселорМитал (ArcelorMittal), отбелязва Франс прес.

Целта на сливането е да се окаже отпор на пороя от евтина китайска стомана, която нарушава салдото на международния пазар.

Изпълнителният и надзорният съвет на „ Тисенкруп " се съгласи да бъде основана взаимна компания с присъединяване 50 на 50 %, която ще сплоти европейския стоманодобивен бизнес на „ Тисенкруп " и „ Тата стийл ", уточни нощес в известие немската компания.

Окончателното съглашение би трябвало да бъде подписано скоро, като органите, отговарящи за конкуренцията в Европейски Съюз и други страни би трябвало да дадат утвърждението си.

Компаниите се надяват обединяването, постигането на което лиши над 2 години договаряния, да спести годишно сред 400 и 500 милиона евро. Новата компания ще има 48 000 чиновници в към 34 завода, като ще създава 21 милиона тона стомана годишно, предстоящите доходи са към 15 милиарда $.

„ Тисенкруп " и Тата предизвестиха по-рано, че сливането ще значи и съкращения на 4000 работни места в производството и администрацията, разпределени поравно сред двете компании.

През декември „ Тисенкруп " предложи гаранции против уволнения и закривания на фабрики на авторитетния немски профсъюз „ И Ге Метал " (IG Metal). Работниците неколкократно стачкуваха против проектите на групата, чиято продукция обгръща от асансьори до подводници и стомана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР