Германският производител на гуми и други компоненти, свързани с автомобилния

...
Германският производител на гуми и други компоненти, свързани с автомобилния
Коментари Харесай

Световен производител на гуми съкращава хиляди служители

Германският производител на гуми и други съставни елементи, свързани с автомобилния превоз, Continental разгласи огромни съкращения на личен състав. Това оповестиха от пресслужбата на компанията, представени от Ройтерс.

Германското бизнес издание Manager Magazin заяви за плануваните съкращения в автомобилния отдел в неделя, като сподели, че те могат да наброят към 5500, повече от 1100 от които ще бъдат в 30 местоположения на компанията в Германия.

Една от водещите международни компании в сектора реши да освободи няколко хиляди служащи, с цел да преструктурира своя авто бизнес и да понижи разноските. Точният брой работни места, които ще претърпят " световни промени ", не е посочен. От Continental въпреки всичко чакат той да бъде четирицифрен.
 Continental започва ново произвеждане в Румъния, като част от инвестиция за над €2 милиарда
Германски колос за авточасти започва ново произвеждане в Румъния, като част от инвестиция за над €2 милиарда

Фабриката ще създава над 17 милиона продукта годишно

Според проекта на управлението компанията ще би трябвало да понижи разноските си с 400 милиона евро годишно до началото на 2025 година. За да реализира това, Continental има намерение освен да понижи част от личния състав си, само че и да отстрани отдела за " умна подвижност ", тъй че в сегмента да останат единствено пет подразделения: " Архитектура и мрежови технологии ", " Автономна подвижност ", " Безопасност и Трафик ", " Софтуер и централизирани технологии ", както и " Потребителско преживяване ".

" Тези ограничения са значими за възстановяване на конкурентоспособността на автомобилния бранш. Опростяването на структурите и намаляването на функционалностите е от значително значение за нашето сполучливо бъдеще и нараснала успеваемост ", сподели Филип декор Хиршхайд, член на Континенталния изпълнителен съвет и началник на автомобилния отдел.
 Втора гига фабриката за авточасти на Continental стартира произвеждане в Сърбия, след инвестиция от €140 милиона
Втора гига фабриката за авточасти на немски колос стартира произвеждане в Сърбия, след инвестиция от €140 милиона

Предприятието отваря порти публично на 23 февруари

В момента в компанията работят към 200 хиляди души в 57 страни, съвсем половината от които са ангажирани в производството на автомобилни съставни елементи. Останалите чиновници създават гуми и артикули по поръчка за други компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР