Германският министър на здравеопазването обяви, че страната му ще започне

...
Германският министър на здравеопазването обяви, че страната му ще започне
Коментари Харесай

Германия ще обсъди с Русия покупката на ваксини Спутник V

Германският министър на опазването на здравето разгласи, че страната му ще стартира договаряния с Русия за вероятно закупуване на имунизацията " Спутник V " против ковид, ако тя бъде утвърдена от европейските управляващи, съобщи Франс прес.

Обясних от името на Германия на Съвета на здравните министри на Европейски Съюз, че ще имаме двустранно разискване с Русия, с цел да знаем преди всичко по кое време и какви количества могат да бъдат доставени, уточни Йенс Шпан пред районното публично радио ВеДеЕр (WDR).

Шпан обоснова решението си като изясни, че Европейската комисия от своя страна преди този момент е оповестила, че няма да договаря от името на 27-те за закупуването на препарата " Спутник V ", за разлика от действането с други ваксини.

Въпросът за потреблението на " Спутник V " провокира разногласия в Европа. Френският министър на външните работи неотдавна укори Русия, че употребява имунизацията си като инструмент за " агитация " по света.

Доставките на съветски ваксини би трябвало да се осъществят в границите на 2 до 4-5 месеца, с цел да трансформират значително актуалната ни обстановка от позиция на броя на имунизираните, посочи министър Шпан, подложен на критика за бавната имунизационна акция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР