Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах предложи карантината за ваксинирани,

...
Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах предложи карантината за ваксинирани,
Коментари Харесай

Лаутербах: Карантината за ваксинирани да е само 5 дни за някои важни професии

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах предложи карантината за имунизирани, само че били в контакт с заболели от Сovid-19, да бъде единствено пет дни за някои значими специалности.

Изолацията при контакт или болест с Сovid-19 може да се понижи от 14 на 10 дни, счита Лаутербах. След седмия ден изолацията може да се приключи също така с отрицателен тест.

Някои от най-важните за обществото специалности пък могат да бъдат включени в лист, в който карантината да е единствено пет дни. Става дума за лекари, медицински сестри, пожарникари, служители на реда.

Децата също ще излизат в карантина единствено за пет дни, с цел да се поддържат отворени учебни заведения и детски градини.

В същото време немските управляващи ще обсъдят по-сериозни ограничения поради разновидността на вируса Омикрон.

В петък отсреща на министър председателите на провинции ще се дискутира по какъв начин да се ускори темпото на имунизиране с трета доза: " Подсилващата инжекция е най-хубавата отбрана от Омикрон ", съобщи Лаутербах.

Около 71,3% от популацията на Германия е изцяло имунизирано, а 39,3% от хората към този момент са се инжектирали и с бустерна доза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР