Германският министър на външните работи Аналена Бербок попари надеждите на

...
Германският министър на външните работи Аналена Бербок попари надеждите на
Коментари Харесай

Германия попари бързите надежди на Украйна за руските активи

Германският министър на външните работи Аналена Бербок попари очакванията на Украйна да получи бързо замразените съветски държавни активи. „ Достъпът до замразените финансови активи не е толкоз елементарен “, цитира организация ДПА думите на министъра. Санкциите дават съображение да се подхващат такива дейности, само че сходна стъпка не трябва да е в несъгласие с немското законодателство, а също така би трябвало да бъде утвърдена от Европейския съд ", акцентира тя.

По-рано външният министър на Украйна Дмитро Кулеба на срещата с Г-7 помоли Германия и останалите страни от Групата на седемте да одобряват закон, който да разреши конфискацията на съветски активи и да даде тези средства за възобновяване на страната му. Според него, става въпрос за стотици милиарди долари и евро.

„ Русия би трябвало да заплати политически, стопански и финансово. Оценявам позитивната реакция на страните от Г-7 на моята молба “, съобщи Кулеба. Той акцентира, че Канада към този момент е подхванала съответните стъпки и че съгласно него останалите скоро ще последват образеца ѝ.

Германският финансов министър Кристиан Линднер изрази позитивното си мнение към концепцията да се употребяват съветските активи за възобновяване на разрушената от война Украйна. „ Чувството ми за правдивост е „ за “, когато става въпрос за активите на Русия “, сподели той в изявление за „ Шпигел “.

Той е по-скептичен във връзка с опцията за тази цел да се употребяват замразените активи на олигарсите. „ Това би било реквизиция. А в нашата правна система има съществени трудности във връзка с такива дейности “, акцентира министърът. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР