Германският министър на отбраната Борис Писториус в интервю пред радиостанция

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус в интервю пред радиостанция
Коментари Харесай

Берлин: Макар да намесват Украйна в саботажа на Северен поток, подкрепата за Киев остава

Германският министър на защитата Борис Писториус в изявление пред радиостанция Deutschlandfunk отхвърли догатките, че изявленията в медиите за бойкот на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " ще окажат въздействие върху поддръжката на Запада за Украйна.

Министърът смята за хипотетични медийните известия за " проукраинска група “, участваща в бойкот на газопроводите " Северен поток “ и " Северен поток 2 “, и изрази мнение, че това може да е " интервенция под подправен байрак “.

" Винаги е забавно да се четат сходни следствия, само че би трябвало да изчакате и да видите какво ще излезе от тях. Хипотетичните мнения не са потребни ", разясни той. " Не разясня следствията, които са хипотетични. Може да е била интервенция под подправен байрак, както е посочено в материала, с цел да се упрекна проукраинската група, тъй че всичко да наподобява тъкмо по този начин. Има огромна възможност както за едното, по този начин и за другото “, добави министърът.

" Няма да ни помогне, в случай че въз основа на сходни следствия, които, несъмнено, бяха готови деликатно и старателно, да мислим какви последици може да има това за поддръжката на Украйна “, съобщи още той.

Засягайки помощта за Киев, той изрази мнение, че Европа би трябвало да усили промишленото произвеждане на муниции. " Самите поръчки няма да създадат нищо, към този момент имаме доста съглашения ", съобщи Писториус. " Проблемът е, че повече поръчки не значат повече произвеждане. " Той съпостави актуалната обстановка с " гърлото на бутилка ".

New York Times, базирайки се на американски публични лица, заяви преди ден, че избрана " проукраинска група ", която е работила без знанието на американските управляващи, може да е направила бойкот на газопроводите " Северен поток ". А Die Zeit разгласява обява, в която се показва, че немските следователи са разпознали кораба, употребен от диверсантите. Фирмата, която го е наела, се твърди, че е на украински жители и е записана в Полша.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР