Германският министър на отбраната Борис Писториус е обещал на Литва

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус е обещал на Литва
Коментари Харесай

Германия се готови да разположи 4000 войници в Литва за постоянно

Германският министър на защитата Борис Писториус е заречен на Литва да разположи за непрекъснато в страната още 4 хиляди военнослужещи, които да оказват помощ за укрепването на източния фланг на НАТО, оповестява немското издание " Шпигел ".

Досега Германия постоянно е провеждала учения в балтийската страна като част от дейностите за укрепването на източния фланг на Алианса, само че бойците и оборудването не са там за непрекъснато.

" Германия е подготвена да разположи за непрекъснато една здрава бригада в Литва ", съобщи Писториус по време на посещаване във Вилнюс.

Освен изпращането на 4000 бойци в Литва трява да бъде построена и нужната инфраструктура, което съгласно министъра ще бъде " огромно предизвикателство " и няма да стане за няколко месеца.

Разполагането на толква доста бойци със фамилиите им " плюс материали " ще изисква " обилни старания ". Следователно повишаването на бригадата би трябвало да следва повишаването на инфраструктурата малко по малко. Въпреки няколкото журналистически въпроса той не посочи по кое време немската бригада ще бъде трайно ситуирана в балтийската страна.

През юни 2022 година канцлерът Олаф Шолц даде обещание на Литва немска бойна бригада, която да я пази от Русия. Още тогава имаше разнообразни тълкувания на това какво тъкмо включва обещанието. В Берлин в началото се предполагаше, че ще бъде ситуиран единствено команденият пункт на бригадата. Литва обаче одобри думите на Шолц, като заричане за разполагането на повече бойци там за непрекъснато - нещо, за което държавното управление приканва мощно от месеци насам.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР