Германският министър на икономиката Роберт Хабек поема към Персийския залив

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек поема към Персийския залив
Коментари Харесай

Германия ще търси газ от страните около Персийския залив

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек поема към Персийския залив през уикенда от опит да подписа покупко-продажби за доставка на природен газ и по този начин да понижи зависимостта на страната си от Русия, съобщи ДПА.

Първата спирка на Хабек е Катар, един от най-големите международни производители и експортьори на полутечен природен газ, само че множеството от продукцията му отива в Азия. Министърът ще бъде посрещнат в Доха от емир Шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

В неделя Хабек ще посети Обединените арабски емирства, където има планувани няколко срещи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Политикът от партията на Зелените съобщи, че съветската експанзия в Украйна е сложила въпроса за енергийната сигурност в центъра на интернационалните полемики. " Повече от всеки път би трябвало да наблегнем на енергийния преход и диверсификацията на източниците на природен газ ", уточни Хабек.

Германия би трябвало да построи повече терминали за полутечен природен газ, въпреки че използването на изкопаемите горива би трябвало бъде прекъснато в оптимално къс период, съобщи Хабек.

Той посочи нуждата от прекосяване от стандартен природен газ към " зелен " водород и уточни, че войната в Украйна е придала неотложност на този преход.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР