Германският кардинал Герхард Мюлер, крайно консервативният ръководител на органа на

...
Германският кардинал Герхард Мюлер, крайно консервативният ръководител на органа на
Коментари Харесай

Папата отстрани кардинала, отговорен за католическата доктрина

Германският кардинал Герхард Мюлер, извънредно консервативният началник на органа на Ватикана, претрупан с надзора на католическата теория, е отхвърлен от папа Франциск, заяви Българска телеграфна агенция.

Мюлер бе назначен за префект на Конгрегацията за доктрината на вярата на 2 юли 2012 година. Той е считан за един от най-големите критици на апостолическото поощрение за любовта и фамилията Amoris laetitia на папа Франциск. В документа, оповестен предходната година, папата споделя, че хората, които са се развели и сключили наново брак, при избрани условия, може да получат достъп до светото причестяване.

В изказване на Светия трон се споделя, че Франциск е благодарил на Мюлер за свършената работа. Мандатът на Мюлер изтича този уикенд, а през декември той навършва 75 години, което е естествена възраст за пенсиониране на епископите. Франциск е можел да удължи мандата му, само че е отказал да го направи.

Ватикана показва, че папата е избрал йезуитския монсеньор Луис Ферер, сегашен номер две в Конгрегацията за доктрината на вярата да размени Мюлер на поста.

По-рано тази седмица отпуск си взе ковчежникът на Ватикана, кардинал Джордж Пел, упрекван в родната си Австралия за полови похищения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР