Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц обеща подкрепа за засегнатите от наводненията райони в Германия

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 даде обещание през днешния ден поддръжка за засегнатите от наводненията региони в Германия, в това число за отстраняването на вредите, съобщи ДПА.

" Ясно е, че това ще бъде допустимо единствено в случай че го създадем дружно, а също така би трябвало да го създадем в дух на взаимност в Германия ", сподели Шолц при днешното си посещаване в един от засегнатите райони в провинция Саксония-Анхалт.



Канцлерът съобщи, че е впечатлен от солидарността проявена сред немските провинции в битката с наводненията. " Според мен това демонстрира, че в Германия можем да бъдем дружно ", сподели той.

Шолц инспектира място, на което се пълнят чували с пясък в град Берга, които след това да се употребяват като бариери против покачващата се вода.

Преди това той бе осведомен и за тежкото състояние в прилежащия град Зангерхаузен.



В Зангерхаузен Шолц бе посрещнат и от група от към 10 души, които крещяха " нарушител " и " върнете се незабавно назад ", добавя ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР