Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че президентът на Русия Владимир

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че президентът на Русия Владимир
Коментари Харесай

Шолц скастри Путин да не се позовава на Кант

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин няма право да се базира на немския мъдрец Имануел Кант в изявленията си, написа " Die Zeit ", представен от Bgonaor.

На гала по случай 300-годишнината от рождението на Кант канцлерът на Германия съобщи, че нападателната война на Русия против Украйна опонира на всички съществени правила на философа.

" Путин няма и най-малка причина да се базира на Кант, само че режимът на Путин към момента се стреми да присвои Кант и работата му на практика непременно ", счита канцлерът.

По думите му концепциите на Кант за човешките права и човешкото достолепие, както и мислите му за войната и мира, не могат да се съчетаят с войната и с това, което Путин практикува в страната си.

" Руските офанзиви и опустошения в Украйна символизират предпочитание за опустошение, което малко на брой от нас в Европа на XXI век биха сметнали за допустимо поради неговия остатък ", добави политикът.

Кант е роден в Кьонихсберг, през днешния ден Калининград, причислен към Съюз на съветските социалистически републики след Втората международна война.

По-рано губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов разгласи, че Кант е " съветски трофей, както всичко останало в Калининградска област ".

В началото на годината Путин разяснява, че измежду философските писатели Николай Бердяев и Имануел Кант са му близки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР