Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че никой няма планове за

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че никой няма планове за
Коментари Харесай

Шолц: Опасенията на Путин от ракети на НАТО в Украйна бяха и са неоснователни

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че никой няма проекти за разполагане на ракети на НАТО в Украйна, съобщи ТАСС.

Пред телевизионния канал ZDF той изрази мнение, че „ би било вярно и напълно рационално, в случай че Русия одобри предлагането на Съединени американски щати и НАТО за обновяване на договарянията за надзор на въоръженията “.

„ Загрижеността на президента на Руската федерация, която той формулира, по отношение на обстоятелството, че НАТО възнамерява да разположи ракети в Украйна, ориентирани към Москва, беше безрезултатна. Такова разрастване на ракети никога не беше планувано от никого ", сподели Шолц.

В същото време той добави, че „ при сходни съвещания за надзор на въоръженията можело да се контракти, че това не би трябвало да се случва “.

Отказът към Украйна и Грузия да се причислят към НАТО беше верен, този въпрос не беше и не е на дневен ред, сподели немският канцлер Олаф Шолц.

„ Това беше вярното решение, тогава имаше доста дълги договаряния в НАТО по този въпрос “, сподели Шолц.
Канцлерът добави, че този въпрос не е на дневен ред в този момент.

Германия стартира да купува газ, заобикаляйки Русия, само че получава и съветски енергийни доставки, сподели немският канцлер.
„ Тъй като не сме наивни, ние, от една страна, въведохме този правилник - наказания, в това число стопиране на стартирането в употреба на газопровода „ Северен поток 2 “ - само че в това време се подготвихме рано за обстановка, при която може да зародят компликации. Подготвили сме се да купуваме газ от другаде “, сподели Шолц, добавяйки, че Германия продължава да „ получава газ, нефт и въглища от Русия. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР