Германският канцлер Олаф Шолц увери украинския президент Володимир Зеленски, че

...
Германският канцлер Олаф Шолц увери украинския президент Володимир Зеленски, че
Коментари Харесай

И Германия готова да е гарант за сигурността на Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц увери украинския президент Володимир Зеленски, че Германия е подготвена да влезе в ролята на поръчител за сигурността на Украйна. Това заяви представител на немското държавно управление, представен от " Ройтерс ".

Шолц изрази " общо предпочитание " страната му да поеме тази роля в телефонен диалог със Зеленски, разясни представителят Щефен Хебестрейт на постоянна конференция.

Хеберстрейт съобщи, че не желае да спекулира за това дали ролята на поръчител за сигурността ще включва и боен съставен елемент.

По-рано през днешния ден и Обединеното кралство разгласи, че има подготвеност да влезе в ролята на поръчител за сигурността на Украйна, в случай че получи съответното искане от Киев.

Ден преди този момент пресцентърът на Зеленски изброи изискванията, при които Украйна ще се съгласи да бъде неутрална страна. В изказването се посочваше, че Киев желае да види " Съединените щати, Англия, Франция, Китай, Турция, Германия, Канада, Италия, Полша и Израел " като гаранти за мир.
ТЕМА преди 37 минути 294 преди 42 минути 638 преди 58 минути 671
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР