Германският канцлер Олаф Шолц призова европейските страни да положат повече

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова европейските страни да положат повече
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Нека европейците да подкрепят повече Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц прикани европейските страни да положат повече старания в поддръжката си за Украйна в битката ѝ против съветската инвазия.

" Участието, което другите европейски страни досега са декларирали за 2024 година, към момента не е задоволително ", сподели Шолц в изявление за вестник " Цайт ".

" Европа би трябвало да разиска какъв брой средства може да отдели всяка страна, с цел да можем доста да увеличим поддръжката си ", сподели той.

Украйна би трябвало да може да пази територията си, съобщи Шолц, " и това не трябва да се проваля поради липса на противовъздушна защита, артилерия, танкове или муниции ".

" Твърдо уверен съм, че Европа би трябвало да направи повече, с цел да поддържа Украйна и тя да се отбрани ", сподели той пред вестника.

Шолц също по този начин се оплака, че Германия получава рецензии от други страни членки на Европейски Съюз по отношение на това задоволителна ли е нейната поддръжка за Украйна, макар че отделя доста средства, с цел да помогне на страната.

" Не ми харесва, че непрекъснато съм подложен на критика в Германия, че държавното управление не прави задоволително и е прекомерно колебливо. А действително вършим повече, в сравнение с други страни от Европейски Съюз, доста повече ", съобщи Шолц.

" Ето за какво сега беседвам с доста мои сътрудници и желая да поставят повече старания по въпроса ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР