Германският канцлер Олаф Шолц каза в неделя, че Германия отделя

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза в неделя, че Германия отделя
Коментари Харесай

Германия отделя 100 млрд. евро за нов фонд за отбрана

Германският канцлер Олаф Шолц сподели в неделя, че Германия отделя 100 милиарда евро в специфичен фонд за своите въоръжени сили , повишавайки разноските си за защита над 2 % от Брутният вътрешен продукт. " Ясно е, че би трябвало да влагаме доста повече в сигурността на нашата страна, с цел да защитим нашата независимост и нашата народна власт ", сподели Шолц на специфичната сесия на Бундестага в Берлин в неделя сутринта, оповестява Агенция Франс Прес.

Докато съветската инвазия в Украйна продължава четвъртия си ден, Шолц се обърна към немския парламент , Бундестага, по отношение на решението на държавното управление да доставя непосредствено оръжие на украинските войски, написа " Дойче веле ".

" Трябва да подкрепим Украйна сега на обезверена потребност ", сподели Шолц на специфична сесия на Бундестага. " Нямаше вероятен различен отговор на експанзията на Путин ", добави той, имайки поради отпущането на немско оръжие за Украйна. " Путин избра тази война, а не съветският народ, тъй че би трябвало да е ясно, че това е войната на Путин ".

В събота немското държавно управление разгласи решението си от немските военни ресурси на Украйна допустимо най-скоро.
 Фон дер Лайен: Путин желае да унищожи Украйна, само че унищожава личната си страна
Фон дер Лайен: Путин желае да унищожи Украйна, само че унищожава личната си страна

Докато Русия ускорява щурма си Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и Британия доста стягат интернационалния отговор

Освен това Естония и Холандия получиха позволение от немското държавно управление да трансферират създадено в Германия оръжия в Украйна , до момента в който преди този момент позволение беше отказано. Тези ходове са поврат на дългогодишния принцип на Германия за възбрана на износа на оръжия в конфликтни зони.

" Нападайки Украйна, Путин не просто желае да изтрива една страна от картата на света , той унищожава европейската конструкция за сигурност , която имаме след Хелзинки ", сподели Шолц, имайки поради дългогодишната инфраструктура за сигурност на Европа. " Ние не сме сами в отбраната на мира. "

Шолц сподели, че всеки, който е прочел какво споделя Путин, може да има " без подозрение ", че съветският президент желае " да сътвори нов ред в Европа и той не се колебае в потреблението на военни качества за постигането му ".

Обявявайки смяната на политиката в събота, Шолц сподели, че " съветското навлизане в Украйна бележи повратна точка . То заплашва целия ни следвоенен ред. В тази обстановка наш дълг е да подкрепим Украйна по най-хубавия метод в нейната отбрана против нахлуващата войска на Владимир Путин. " " Германия стои компактно на страната на Украйна ", добави Шолц.

В продължение на години Германия отхвърля да изнася каквото и да е оръжие във военни зони или да разрешава на трети страни да изпращат създадено в Германия оръжие в тези зони. Политиката се коренеше в историята на Германия като агресор по време на Втората международна война .

Шолц сподели, че немското държавно управление ще отпусне 100 милиарда евро, предопределени за немските въоръжени сили, Бундесвера, в бюджета за 2022 година " Отсега нататък повече от 2% от нашия Брутният вътрешен продукт ще бъде вложен в нашата защита ", сподели Шолц.

Германия преди този момент беше подложена на критика, че отделя по-малко от 2% за разноските за защита, изисквани от разпоредбите за участие в НАТО . 100 милиарда евро ще бъдат разпределени в " специфичен фонд " за немските въоръжени сили.
 Лукашенко плаши Запада с Трета международна война
Лукашенко плаши Запада с Трета международна война

Може да изиска нуклеарни оръжия от Русия, подготвили и доста неприятни за Запада контрасанкции

Украинският президент Володимир Зеленски приветства смяната на Германия . В Twitter той написа: " Продължавайте с положителната работа, канцлер Олаф Шолц. Антивоенната коалиция в деяние! "

Посланикът на Украйна в Германия Андрий Мелник сподели пред немската осведомителна организация DPA: " Радвам се, че Германия най-сетне направи този 180-градусов поврат ". Мелник също сподели пред немския вестник Die Welt, че Украйна чака " това да е единствено първата стъпка на Германия ".

Той прикани за " незабавна възбрана на вноса на всички съветски първични материали, без изключение, освен за газ, нефт, въглища или метали ".

Мелник сподели, че се надява, че до момента в който съветската инвазия продължава, немското държавно управление ще даде спомагателни отбранителни оръжия, с цел да може Украйна да се пази.

" Хората не просто пазят родината си, те се борят за независимост и народна власт . Като демократи, като европейци, ние сме с вас, ние заставаме от вярната страна на историята с вас ", сподели Шолц.
 Джонсън: Украинците се борят героично
Джонсън: Украинците се борят героично

Европа би трябвало да се изправи пред грозната действителност, че предходните опити за дипломация с Путин са цялостен фарс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР