Германският канцлер Олаф Шолц, испанският министър-председател Педро Санчес и португалският

...
Германският канцлер Олаф Шолц, испанският министър-председател Педро Санчес и португалският
Коментари Харесай

Лидерите на Германия, Испания и Португалия критикуват Марин Льо Пен и се надяват, че французите ще изберат "демократичен" кандидат


Германският канцлер Олаф Шолц, испанският министър-председател Педро Санчес и португалският министър-председател Антонио Коста нападнаха в четвъртък френския претендент за президент Марин Льо Пен в взаимна публикация за Le Monde.

Лидерите упрекнаха Льо Пен в скрит план с антидемократични сили и показаха " вяра ", че гласоподавателите ще изберат визията на сегашния президент Еманюел Макрон за Франция, съобщи Политико.

" Вторият тур на президентските избори във Франция за нас не е избор като останалите ", пишат Шолц, Санчес и Коста. " Изборът е сред претендент на демократите, който има вяра, че Франция е по-силна в един мощен и самостоятелен Европейски съюз (ЕС), и претендент на крайната десница, който намерено застава на страната на тези, които протягат ръка на нашата независимост и народна власт. "

 

 

" Нуждаем се от... Франция, която пази справедливостта и се опълчва на автократи като [руския президент] Владимир Путин ", прибавиха те и обявиха, че се " надяват " гласоподавателите да изберат тази визия за Франция.

Изявлението идва  преди  решаващия втори тур на президентските избори във Франция в неделя, който за повторно изправи крайнодясната кандидатка Льо Пен против Макрон. Това се случва и след дълго чакания спор сред двамата претенденти в сряда, в който съгласно експресно изследване, оповестено в четвъртък, настоящият президент е изглеждал по-убедителен за гласоподавателите.

Понастоящем настоящият президент е безапелационен любимец за победа, Макрон има 55%, а Льо Пен изостава с 10 пункта (45%).

 

 

" Подобни морални уроци имат по-скоро контрапродуктивен резултат върху гласоподавателите, без значение дали са спортисти, милионери или задгранични държавни глави ", споделя Филип Вардон, районен консултант на Националното обединяване и член на националния комитет на партията. " Всички те еднообразно малко познават същинския живот на французите.

" Другите европейски държавни управления ни поддържат и биха били доста щастливи да видят успеха на Марин льо Пен и да се заемат с плана за прекосяване към " Европа на нациите ", " добави той.

Шолц, Санчес и Коста похвалиха ролята на Франция като европейски водач и обявиха, че страната е най-силна, когато работи в границите на Европейски Съюз, в границите на рядка интервенция на задгранични водачи в национални избори.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР