Германският канцлер Олаф Шолц и президентът на САЩ Джо БайдънДжо

...
Германският канцлер Олаф Шолц и президентът на САЩ Джо БайдънДжо
Коментари Харесай

Шолц и Байдън поискаха от Русия истински мерки за деескалация

Германският канцлер Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в желаеха от Русия " да предприеме същински ограничения за деескалация ", с цел да избегне какъвто и да било боен спор с Украйна. В противоположен случай, предизвестиха те, съветската страна би трябвало да чака " извънредно тежки последствия ", заяви след телефонен диалог сред двамата немското канцлерство, представено от Франс прес.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 406
Белият дом обърна внимание, че Байдън и Шолц са подчертали значимото значение на подсилване на източния фланг на НАТО при положение на съветско нахлуване против Украйна, съобщи Ройтерс. Двамата потвърдиха уговорката на Съединени американски щати и Германия към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, се отбелязва в официалното съобщение.

Русия твърди, че от вторник е почнала да изтегля част от над 100-те хиляди свои военни, които бе струпала на границата си с Украйна. Тези нейни изказвания обаче бяха посрещнати от Запада с нерешителност, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Рискът от нова военна експанзия на Русия против Украйна остава ", предизвестиха в телефонния си диалог Шолц и Байдън, които единствено преди 10 дни се срещнаха в Белия дом. Двамата потвърдиха западната позиция, че " досега не е следено никакво доста евакуиране на съветски войски ".

В същото време Шолц и Байдън приветстваха апела на съветския президент Владимир Путин за договаряния за намиране на излаз от украинската рецесия. Дипломатическите старания би трябвало " да продължат с увереност ", приканиха те.

Германският канцлер в понеделник бе в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски, а на идващия ден бе признат в Москва от Путин. След като се върна в Берлин, той сподели, че има задоволително необятна основа за диалози с Русия за понижаване на напрежението, напомня Агенция Франс Прес.

В събота министрите на външните работи на страните от Г-7 ще обсъдят украинската рецесия в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността. Русия обаче няма да изпрати свои представители на форума през уикенда.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 406  Джонсън: Има Джонсън: Има " малко доказателства " за съветско военно евакуиране от границата с Украйна  Зеленски: Украйна не вижда признаци за евакуиране на съветските войски от региона на границата Зеленски: Украйна не вижда признаци за евакуиране на съветските войски от региона на границата  Руски бойни самолети са се доближили рисково покрай американски самолети над Средиземно море Руски бойни самолети са се доближили рисково покрай американски самолети над Средиземно море
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР