Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес пред избиратели, че решението

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес пред избиратели, че решението
Коментари Харесай

Брекзит и изборите във Франция промениха виждането ми за ЕС, заяви Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден пред гласоподаватели, че решението на Англия да напусне Европейски Съюз и изборът на Еманюел Макрон за френски президент са трансформирали визията й за евросъюза, като добави, че битката за една по-силна Европа си заслужава, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера канцлерът откри акцията си за идните парламентарни избори в Германия.

Коментарът на Меркел, изработен в тирада в немския балтийски курортен град Цингст, акцентира решимостта й да задълбочи европейската интеграция, в случай че бъде определена за четвърти път за немски канцлер.

По думите й участието в Европейски Съюз е една от най-силните страни на Германия. Меркел означи, че решението за Брекзит и успеха на проевропейските партии над популистите на изборите във Франция и Холандия тази година, са трансформирали възгледите й.

За мнозина, в това число за мен, нещо се промени, когато видяхме, че британците ще изоставен Европейски Съюз, когато се притеснявахме за изхода от изборите във Франция и Холандия, означи Меркел пред присъстващите.
Тя призна, че Европейски Съюз надалеч не е съвършен и че Брюксел от време на време е прекомерно бюрократичен.

Но през миналите няколко месеца разбрахме, че Европа е повече от просто администрация и стопански правила, че Европа и взаимното общуване в Европейски Съюз имат нещо общо с войната и мира, че десетилетията мир след Втората международна война щяха да бъдат немислими без Европейския съюз, съобщи Меркел.

Много хора в предишното одобряваха Европейски Съюз и неговите преимущества за даденост - като свободата на словото, на вероизповеданието и на пътуването, сподели Меркел, която е израснала в Източна Германия.

Всичко това го няма в доста кътчета по света. И по тази причина си заслужава да се борим за тази Европа, акцентира Меркел.

Германският канцлер сподели, че е отворена за оферти за подсилване на единната валута посредством основаване на поста министър на финансите на еврозоната, който ще управлява общ бюджет за вложения и прехвърляния, предопределени да оказват помощ на страни членки да смекчат утежняването на икономическата обстановка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР