Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че различията между западните страни,

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че различията между западните страни,
Коментари Харесай

Различията със САЩ по Северен поток-2 не са толкова големи, твърди Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че разликите сред западните страни, сред които и Съединени американски щати, по плана " Северен поток-2 " не са толкоз огромни, колкото наподобяват.
„ Що се отнася до „ Северен поток-2 “, постоянно споделяме, че, от една страна, това е стопански план, въпреки това, и това играе огромна роля в трансатлантическите връзки “, сподели Меркел на конференции след виртуалното съвещание на Съвета за защита и сигурност на Германия и Франция.
Меркел напомни, че Европейски Съюз е приел законодателни промени в този подтекст, а точно по този начин наречения Трети енергиен план.
„ Имаме избрани механизми на работа, с цел да не се окажем в едностранна взаимозависимост, тъй че да се озовем в „ рискови води “. От друга страна, още от времето на Студената война, от немска страна, само че и освен, имаме доставки на газ, договаряния и контракти с Русия или някогашния Съветски съюз “, продължи тя.
Канцлерът акцентира също, че е разискала въпросите за енергийните доставки с френския президент Еманюел Макрон. Тя изясни, че, по тази причина ролята на газа за нея е по-малка от тази за Германия, която сега приключва потреблението както на нуклеарна сила, по този начин и на въглища. Така че Германия се нуждае от газ като " временен източник " към възобновимата сила.
" Що се отнася до администрацията на Байдън, то, несъмнено, ще влезем в договаряния с тази администрация ", сподели Меркел.
Тя акцентира, че счита екстериториалните наказания за " не най-хубавият метод " като способ за споразумяване на спорове.
" Винаги съм го казвала, тъй че може би разликите не са толкоз съществени, колкото наподобяват. Но това е спорен план, който ще бъде разискван в Европа, явно е. Но аз имам вяра, че в границите на изискванията, които показах, можем да намерим общо решение ", добави канцлерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР