Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да бъде

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да бъде
Коментари Харесай

Меркел с надежда, че са възможни преговори за налаганите от САЩ мита

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че Европа би трябвало да бъде подготвена да реагира на едностранното налагане на търговски цени от страна на Съединени американски щати, само че изрази вяра, че ще има договаряния по въпроса преди този момент , предава Reuters.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи вносни мита в размер от 25% върху стоманата и 10% върху алуминия. Същевременно от Вашингтон загатват, че ще създадат избрани изключения за някои свои сътрудници.
„ Ако едностранните дейности не могат да се избегнат, тогава би трябвало да помислим по какъв начин да реагираме по взаимен метод, само че първо бих се фокусирала върху договарянията. Ще има редица благоприятни условия за тях “, съобщи Меркел по време на конференция.
В същото време президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че министърът на търговията Уилбър Рос ще приказва с представители на Европейски Съюз по отношение на снижаването на техните мита и другите бариери в търговията с американските артикули, предава AFP.
Доналд Тръмп разгласи това на профила си в обществената мрежа в „ Туитър “ след договаряния в Брюксел сред американски и европейски търговски представители, които не съумяха да реализират решение по отношение на икономическите разногласия, провокирани от наложените от Вашингтон вносни мита върху стоманата и алуминия, съобщи Фокус.
„ Министърът на търговията Уилбър Рос ще приказва с представителите на Европейски Съюз по отношение на елиминирането на големите мита и бариери, които те употребяват против Съединени американски щати. Това не е почтено за нашите фермери и производители “, написа Тръмп на профила си в обществената мрежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР