Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че без държавите от Западните

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че без държавите от Западните
Коментари Харесай

Меркел: Без Западните Балкани - Европа не е обединена

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че без страните от Западните Балкани Европа няма да е обединена. Меркел сподели това след диалози с унгарския министър председател Виктор Орбан в унгарското градче Шопрон. Там двамата означиха 30 години от отварянето на границата сред Унгария и Австрия, считано за началото на края на Студената война.

Благодарни сме за събитията преди 30 години, довели до обединяването на Германия и на цяла Европа, съобщи Ангела Меркел в Шопрон. Там на днешния ден през 1989 година наоколо до австрийската граница се организира така наречен паневропейски пикник, считан за предвестител на политическите промени в Европа. Европейското обединяване бе един от акцентите в днешните диалози сред Ангела Меркел и Виктор Орбан.

„ Не единствено Унгария, само че и Германия е на мнение, че европейската интеграция на страните от Западните Балкани е значима. Ако погледнем географската карта, а и от геостратегическа вероятност, без тези страни Европа не може да е обединена “, съобщи Ангела Меркел на конференция с Виктор Орбан, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР