Германският канцлер Ангела Меркел се готви да предприеме спешни мерки,

...
Германският канцлер Ангела Меркел се готви да предприеме спешни мерки,
Коментари Харесай

Меркел ще търси помиряване с вътрешния министър за миграцията

Германският канцлер Ангела Меркел се готви да предприеме незабавни ограничения, с цел да се сдобри с вътрешния министър Хорст Зеехофер, единствено няколко часа откакто той предложи да подаде оставка поради отхвърли й да вкара засилен надзор по границите на страната, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Лидери от Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и на по-твърдолинейните баварски консерватори от Християнсоциалния съюз (ХСС) ще се срещнат в 17 часа (15 часа по Гринуич) в Берлин, с цел да обсъдят компромисен вид, който да докара до прекъсване на притока на мигранти, към този момент регистрирани в друга страна от Европейски Съюз.

Зеехофер желае групи от мигранти да бъдат връщани на границата, а Меркел е твърда, че би трябвало да бъде открито общо европейско решение за понижаване на вторичната миграция. Споразуменията за връщане на мигранти, която тя подписа със страни от Европейски Съюз, не удовлетворяват вътрешния министър.

"Направихме всичко допустимо за изглаждане на връзките и ще създадем всичко, с цел да може съюзът на ХДС и ХСС да не се разпадне ", съобщи рано през днешния ден министърът на стопанската система Петер Алтмайер, непосредствен съдружник на Меркел.

Евентуално раздробяване на съществуващия от десетилетия закостенял съюз на Меркел би лишил държавното управление от парламентарното му болшинство и заплашил тройната коалиция, в която взе участие и лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП).

Очаква се Зеехофер да вземе дефинитивно решение за оставката си като вътрешен министър и ръководител на ХСС след днешната среща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР