Германският канцлер Ангела Меркел проведе разговори с папа Франциск като

...
Германският канцлер Ангела Меркел проведе разговори с папа Франциск като
Коментари Харесай

Меркел на прощална визита при папа Франциск

Германският канцлер Ангела Меркел организира диалози с папа Франциск като част от прощалното си посещаване в Италия, което включва и среща с премиера Марио Драги, както и присъединяване на събитие в Колизеума.

Меркел и главата на Римокатолическата черква към този момент са се срещали неведнъж. При тази крайна аудиенция двамата са разговаряли насаме в библиотеката на Ватиканския апостолически замък за към 45 минути, съобщи „ Ройтерс “.

В изявление за испанска радио мрежа предишния месец Франциск назова немския канцлер, който към този момент е в залеза на кариерата си, „ една от най-големите политически фигури в света “.

В края частната визита 84-годишният папа и Меркел, която е щерка на лутерански свещеник, си размениха дарове. Той ѝ даде копия от негови трудове и дребна репродукция на една от бронзовите порти на базиликата „ Свети Петър “, а тя му отвърна с тритомна сбирка за евангелията и книга за Микеланджело.

67-годишната Меркел, чиято партия загуби изборите на 26 септември от лявоцентристките социалдемократи, следва да се види и с Марио Драги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР