Германският канцлер Ангела Меркел призова за по-бързи депортации на хората,

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова за по-бързи депортации на хората,
Коментари Харесай

Меркел поиска бързи депортации след убийство, извършено от търсещ убежище

Германският канцлер Ангела Меркел прикани за по-бързи депортации на хората, на които е бил отхвърлен бежански статут, съобщи ДПА. Тя съобщи това след убийството на момиче.

За изнасилването и убийството на 14-годишното дете са обвинени 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан и 35-годишен мъж с турско поданство, и двамата подали молби за леговище. 13-годишно момче емигрант е уведомило полицията за случая и е посочило иракчанина като евентуален причинител, написа в. " Таймс ъф Израел ".

" Този случай демонстрира какъв брой е значимо да бъдат бързо задвижени административни правосъдни процедури във връзка с хората, които нямат позволение да останат, с цел да може да бъдат бързо изпратени у дома ", сподели Меркел в ефира на телевизия А Ер Де.

Семейството на двадесетгодишния Али Башар е напуснало бързо центъра за настаняване на претенденти за леговище в Германия и се е върнало в Иракски Кюрдистан след убийството на 14-годишното момиче.

Тялото на Сузана Фелдман бе открито заровено подземен в покрайнините в немския град Висбаден. Местната полиция сподели през вчерашния ден, че Башар е бил върнат в Германия от Ирак и е направил цялостни признания при залавянето си, съобщи " Асошиейтед прес ".

Башар, който е дошъл в Германия през 2015 година, е повторил показанията си и пред арбитър. Той ще бъде държан под стража, до момента в който тече следствието. Молбата за леговище на Башар е била отхвърлена в края на 2016 година, само че благодарение на юристи той е съумял да избегне депортация.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бежанците (2008)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР