Германският канцлер Ангела Меркел присъства на видеоконференция на държавни и

...
Германският канцлер Ангела Меркел присъства на видеоконференция на държавни и
Коментари Харесай

Меркел обяви пред Г-7, че напълно подкрепя СЗО и други организации

Германският канцлер Ангела Меркел участва на видеоконференция на държавни и държавни ръководители на Групата на седемте (Г-7), инициирана от председателството на Съединени американски щати. Това заяви пред кореспонденти формалният представител на кабинета на Германия Стефан Сейберт, представен от ТАСС.

" Канцлерът акцентира, че пандемията може да бъде победена единствено посредством мощен, съгласуван интернационален отговор . В тази връзка тя изрази цялостната си поддръжка за Световната здравна организация (СЗО), както и за доста други сътрудници, като Коалицията за нововъведения за попречване на епидемии (CEPI), Глобалният алианс за ваксини и имунизация (GAVI) и Глобалният фонд за битка със СПИН, туберкулоза и малария (GFATM) ", добави Сейберт.

Той означи също, че Меркел " приветства самодейността на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да организира виртуална донорска конференция на 4 май по отношение на разпространяването на ковид ".

В светлината на сериозните последствия от пандемията за международната стопанска система Меркел приветства " вчерашното решение на финансовите министри на Г-20 и централните банкери да наложат мораториум върху обслужването на дълга за разрастващите се страни ".

Тя и нейните сътрудници от Г-7 разискаха спомагателни вероятни ограничения, сподели Сейбърт. " В същото време канцлерът акцентира на специфичната световна отговорност за обстановката в Африка и нуждата от бърза поддръжка на африканските страни ", добави той.
 Светът против Тръмп: Европейски Съюз и Китай осъждат решението да спре финансирането на СЗО
Светът против Тръмп: Европейски Съюз и Китай осъждат решението да спре финансирането на СЗО

Маас към Съединени американски щати: Да обвиняваш другите не оказва помощ, вирусът не знае граници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР