Германският канцлер Ангела Меркел омаловажи възможността автомобилостроителите да бъдат накарани

...
Германският канцлер Ангела Меркел омаловажи възможността автомобилостроителите да бъдат накарани
Коментари Харесай

Меркел е скептична за преоборудването на дизеловите автомобили

Германският канцлер Ангела Меркел омаловажи опцията автомобилостроителите да бъдат накарани да създадат скъпо възобновяване на системата за обособяване на отработените газове на колите, съобщи " Ройтерс ".

Новото държавно управление на Меркел се пробва да избегне възбраната за потреблението на дизелови коли в градовете, в които има съществени проблеми с качеството на въздуха.

Германската автомобилна промишленост, която дава работа на към 800 000 души в най-голямата европейска стопанска система, се пробва да преодолее отрицателните реакции против дизеловите коли, откакто " Фолксваген " (Volkswagen) призна през 2015 година, че е манипулирал данните при американските проби за премерване на отделените нездравословни газове.

Справянето с казуса с дизеловите коли, чиито излъчвания са с високо наличие на азотен оксид, причиняващ респираторни проблеми, е една от най-належащите задания на новата ръководеща коалиция сред консерватори и социалдемократи.

След двудневно министерско съвещание в извънстоличната резиденция, замъка " Мезеберг " край Берлин, Меркел даде ясно да се разбере, че има запаси към това автомобилостроителите да бъдат накарани да създадат модификации като смяна на филтрите в системата за отработени газове.

" Ползите и разноските би трябвало да са пропорционални. Техническите преоборудвания са относително много скъпи ", сподели Меркел. Тя повтори, че ще направи всичко допустимо, с цел да избегне възбраните за потребление на дизелови коли. Според нея след 2-3 години ще има единствено към 10 града с наднормено ниво азотен оксид по отношение на сегашните 70.

През февруари немски съд позволи на локалните управляващи да не разрешават потреблението на мощно замърсяващите дизелови коли. Според специалисти тази възбрана може да докара до спад на препродаваните коли до 15 милиона в най-големия авто пазар в Европа.

Правителството на Меркел е подложено на критика за тесните си връзки с автомобилния бранш, защото той има огромно значение за работните места и износа. Франция и Англия оповестиха, че ще забранят новите бензинови и дизелови коли до 2040 година /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР