Германският канцлер Ангела Меркел иска да види устойчиви решения и

...
Германският канцлер Ангела Меркел иска да види устойчиви решения и
Коментари Харесай

Германия и Австрия намират допирни точки по единството на ЕС и миграцията

Германският канцлер Ангела Меркел желае да види " устойчиви решения " и да разиска въпроса за мигрантите на европейско ниво. Тя съобщи това на взаимна конференция с австрийския си сътрудник Себастиан Курц след стопански конгрес, на който участваха двамата в Берлин.

" Смятам, че измененията би трябвало да се подхващат дружно. Нуждаем се незабавно от промени. Затова имам очаквания за срещата на Европейския съвет в края на юни, само че също и за дейностите, подхванати от австрийското председателство. Това, което не би трябвало да вършим, според мен, е да хвърлим цялата отговорност на дребното страни, в които идват бежанците. Вместо това би трябвало да намерим решение дружно ", съобщи Ангела Меркел.

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи от своя страна, че укрепването на външните граници на Европейски Съюз ще е измежду целите на австрийското председателство:

" За мен е ясно, че Австрия има за цел да спре вълната от незаконна миграция, бежанския и мигрантския поток в Европа. Винаги сме стояли зад нашата позиция и ще използваме нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз да работим по надеждно европейско решение. Такова може да бъде реализирано, единствено в случай че отбраната на нашите външни граници сработва. Ние би трябвало да решаваме кой да идва в Европа, а не трафикантите на хора. Ще използваме нашето председателство, с цел да, надяваме се, предприемем стъпки към това. "

Курц посочи още, че Европейската организация за гранична защита Фронтекс би трябвало да се трансформира в същинска гранична полиция, с цел да не се стига до едностранни дейности на обособени страни. Австрийският канцлер съобщи, че неговото държавно управление ще упорства за по-силна отбрана на външните граници на Европейски Съюз, тъй като това е единственият метод за опазване на Шенгенското пространство. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР