Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на САЩ Доналд Тръмп

...
Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Меркел и Тръмп обсъдиха Северна Корея, Близкия изток и Украйна

Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се срещнаха в навечерието на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, заяви Ройтерс, като се базира на немски държавен началник.

В траялия към час диалог били разисквани въпроси, свързани със Северна Корея, Близкия изток, спора в източна Украйна и тематики от форума на Г-20, който се открива на следващия ден, добавил представителят.

По-рано немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че не желае да бъде медиатор сред президентите на Русия и на Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп. Тя отговори с " малко " не " на този заложен й въпрос от публицисти при идването си в Хамбург, където на следващия ден стартира срещата на върха на Г-20, съобщи ТАСС.

" Ние имаме своя ясна позиция, в това число и по отношение на ситуацията в Украйна. Стараем се в " нормандския формат ", в това число и със Съединени американски щати, да намерим общо решение ", разясни тя.

" Аз не виждам своята задача в ходатайство, а в това да давам принос за решаването на казуса, и подобен принос е точно " нормандският формат ", акцентира Меркел.

Тя изрази също по този начин вяра, че участниците във форума на Г-20 ще реализиран в Хамбург прогрес по споразумяване на ситуацията в Сирия.

Според нея на срещата на международните водачи от Г-20 в Хамбург, на която тя е хазаин, има разнообразни разновидности за превъзмогване на разликите по отношение на политиката по климатичните промени. Тя добави, че вижда своята роля в това да бъдат открити взаимни отстъпки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР