Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон

...
Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Меркел и Макрон на среща в Берлин с ръководители от Западните Балкани

Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон ще бъдат домакини на среща в Берлин на представители на Западните Балкани и Европейския съюз, оповестяват сръбските организации.

Официален мотив за срещата е " неофициална замяна на хрумвания ", като задачата й е подсилване на съдействието в района, предава Българска телеграфна агенция.

Една от тематиките ще бъде разговорът сред Сърбия и Косово за нормализиране на връзките сред двете страни. Очаква се срещата да се състои от две елементи - първата ще бъде общ разговор с присъединяване на всички ръководители от Западните Балкани, а втората ще бъде отдадена на решаването на косовския въпрос, предава Българска телеграфна агенция.

От страна на Сърбия в срещата ще вземат участие президентът Александър Вучич и министър-председателката Ана Бърнабич, а от Косово са поканени президентът и министър-председателят на страната Хашим Тачи и Рамуш Харадинай.

На срещата са поканени да вземат участие и министър председателите на Албания Еди Рама, на Хърватия Андрей Пленкович, на Северна Македония Зоран Заев, на Словения Марян Шарец, президентът на Черна гора Мило Джуканович и ръководителят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР