Германският канцлер Ангела Меркел е посетила руския опозиционер Алексей Навални,

...
Германският канцлер Ангела Меркел е посетила руския опозиционер Алексей Навални,
Коментари Харесай

Меркел е посетила Навални в болницата

Германският канцлер Ангела Меркел е посетила съветския опозиционер Алексей Навални, до момента в който той се лекуваше в болничното заведение „ Шарите “ в Берлин от отравяне, оповестява. Националното радио се базира на Ройтерс и сп. Шпигел. 

Тази стъпка демонстрира какъв брой съществено възприема тя случилото се, разяснява немското издание.  Без да показва съответен източник списанието написа, че Меркел е отишла да види Навални, до момента в който траеше 32-дневното му лекуване, откакто той бе трансфериран от съветска болница.

Говорител на Меркел отказал да разяснява информацията. Германското държавно управление разгласи, че проби в Германия, Франция и Швеция са открили, че Навални е токсичен с „ Новичок “, създаван в Съюз на съветските социалистически републики нервнопаралитичен сътрудник, и настоя за пояснения от Кремъл.

Москва отхвърля да е забъркана в тази ситуация и даже заприказва за инсценировка.  Ситуацията с влошеното здраве на Алексей Навални и последвалите версии за отравяне с нервно-паралитично вещество от групата „ Новичок “ може да е била инсценировка. Това се показва в изказване на съветското министерство на външните работи, представено от EA Daily и Агенция Фокус.
„ Действията на Германия бяха толкоз добре отработени, че това стартира да повдига доста въпроси дали имаме работа с нова режисура по тематиката с мистичното потребление на химическо оръжие, само че в този момент не в Сирия и Англия, а в Русия “, се споделя в известието на Министерството на външните работи.
Министерството акцентира, че редица условия навеждат на сходни мисли. Сред тях департаментът показва оперативната подготвеност за превозване на Навални за лекуване в Германия, наличието на представители на Бундесвера и профилирани транспортни средства на военното ведомство по време на превозването му, както и присъединяване на висшето военно-политическо управление. Според министерството Германия съзнателно е политизирала случая, с цел да упрекна Русия в нарушение на Конвенцията за възбрана на химическото оръжие (КЗХО).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР