Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Меркел се опитва да ускори коалиционните преговори със социалдемократите

Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила ще направи следващ опит за сформиране на нова коалиция на среща с водачите на социалдемократите през днешния ден в Берлин, съобщи ДПА.

Меркел и екип от социалдемократически водачи отпред с ръководителя на партията Мартин Шулц Мартин Шулц – немски политик, ръководител на Европейския... към профила ще обсъдят график за договаряния за вероятно сформиране на нова коалиция, ръководена от консерваторите на канцлерката.

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) се стреми да печели време в миг, когато измежду нейните членове има опозиция против повтаряне на сегашната коалиция с Меркел, а Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлерката и нейните баварски съдружници от Християнсоциалния съюз (ХСС) упорстват социалдемократите да ускорят договарянията, отбелязва ДПА.

Според представители на ХДС-ХСС Меркел се надява, че на срещата ще бъдат разисквани тематиките, които може да бъдат част от възможни съдружни договаряния.

Социалдемократически функционери споделят, че съставянето на нова коалиция е допустимо да отнеме време до март, а първият кръг от възможни публични договаряния не се чака преди 7 януари.

След това на среща на ГСДП, планувана за 21 януари, би трябвало да бъде решено дали да се стартират публични съдружни договаряния с консерваторите на Меркел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР