Германският инженерен гигант Siemens обяви, че е продал дела си

...
Германският инженерен гигант Siemens обяви, че е продал дела си
Коментари Харесай

Siemens продаде дела си в Osram

Германският инженерен колос Siemens разгласи, че е продал каузи си в производителя на осветителни тела Osram, който направи огромна инвестиция в България през предходната година.

По информация на Reuters управлението на корпорацията е оповестило, че се е разделило със 17-процентния дял в сдружението против 1,2 милиарда евро или 1,4 милиарда $. Купувачите са институционални вложители.

Цената, на която са били продадени книжата, е 65,05 евро на акция или с 5% по-ниско от цената, на която се търгуваха до затварянето на тържищата през вчерашния ден.

От Siemens взеха решение за стартирането на Osram на борсата през 2013 година. През предходната година връзките сред управленията на двете компании се обтегнаха поради разлики във визията за агресия на пазара на LED осветяване.

През предходната година производителят продаде част от бизнеса си на китайския консорциум MLS, в който влизат капиталовите компании IDG и Yiwu, като през днешния ден той оперира под марката Ledvance. Сделката беше за към 500 милиона $.

Osram е пазарен водач при осветителните тела за коли, както и в създаването на умни LED фарове и лазерни диоди, употребявани за датчици за коли.

През 2016 година Osram разгласи инвестиция от 45 милиона лв. в построяването на цех в Пловдив. Това беше първата индустриална база за марката в Югоизточна Европа. В завода се вършат интелегентни електронни системи за LED осветяване. Тогава беше доказано, че ще се наемат 900 чиновници.

Компанията е на българския пазар от 1998 година и сега доближава двуцифрен пазарен дял у нас. От 2014 година OSRAM България се трансформира в основно комерсиално звено за пазарите в Румъния, Молдова, Сърбия, Македония, Косово и Черна Гора.

В интернационален проект OSRAM доближава доходи от 5,4 милиарда евро и по лични данни заема второ място в на този световен пазар. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР