Германският индустриален и технологичен конгломерат Siemens отчете в четвъртък по-високи

...
Германският индустриален и технологичен конгломерат Siemens отчете в четвъртък по-високи
Коментари Харесай

Siemens претърпя загуби за първи път от 12 години

Германският промишлен и софтуерен конгломерат Siemens регистрира в четвъртък по-високи от предстоящите доходи за третото фискално тримесечие. В същото време, заради отписвания в бизнеса на Siemens Energy, компанията претърпя загуби за първи път от съвсем 12 години.

Доставчикът на промишлен програмен продукт и производител на влакове регистрира растеж на приходите за третото тримесечие от 11% до 17,87 милиарда евро. Индикаторът надвиши консенсусната прогноза, формирана от самата компания, на равнище от 17,47 милиарда евро.

В същото време Siemens претърпя чиста загуба от 1,66 милиарда евро след непарични разноски за отписване на цената на каузи си в Siemens Energy. Това е първата тримесечна загуба за компанията от 4-то тримесечие на 2010 година Поради това Siemens трябваше да понижи прогнозата си за годишна облага на акция от 8,70-9,10 евро на 5,33-5,73 евро. Siemens има 35% дял в производителя на турбини и оператора на вятърни паркове.

Изпълнителният шеф на Siemens Роланд Буш сподели, че търсенето към момента е мощно макар негативното влияние на глобите против Русия, високата инфлация и продължаващото влияние на пандемията.

" Ние преследваме разнородни благоприятни условия на пазар, където търсенето продължава да е мощно. Силният подтик на напредък на приходите продължава, с растеж на LFL поръчките от 20% от началото на фискалната 2022 година ", сподели изпълнителният шеф, представен от организация Прайм.

Резултатите на компанията също бяха повлияни от 442 милиона евро разноски заради решението да напусне съветския пазар след стартирането на специфична интервенция в Украйна.

Стойността на поръчките на немската компания за трите месеца до края на юни се покачва със 7% до 22,07 милиарда евро при прогноза за 19,82 милиарда евро. През предходното тримесечие цената на поръчките се е нараснала с 32%. Печалбата в индустриалния бизнес на Siemens се е повишила с 27% до 2,88 милиарда евро, което е под оценката от 3,02 милиарда евро.

От Siemens споделиха, че към момента компанията заобикаля огромни спирания, породени от проблеми с веригата за доставки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР