Германският Християндемократичен съюз (ХДС), Хриянсоциалният съюз (ХСС) и германската Социалдемократическа

...
Германският Християндемократичен съюз (ХДС), Хриянсоциалният съюз (ХСС) и германската Социалдемократическа
Коментари Харесай

Меркел: В преговорите за коалиция имаме да решаваме важни неща


Германският Християндемократичен съюз (ХДС), Хриянсоциалният съюз (ХСС) и немската Социалдемократическа партия (ГСДП) би трябвало да изяснят редица значими точки в договарянията за съставяне на ръководеща коалици. Това съобщи пред кореспонденти канцлерът Ангела Меркел преди решителния кръг от съвещания.

“Събрахме се, с цел да пристъпим към решителния кръг ”, означи тя. „ Колко ще продължи това към този момент не може да се каже. Вчера свършихме добра работа, само че има още значими точки, които би трябвало да се изяснят “. Меркел добави, че съгласно нея договарянията ще бъдат комплицирани.

Председателят на ГСДП Мартин Шулц акцентира, че по доста въпроси позициите на партиите са се сближили, само че има още моменти, на първо място в обществената политика, по които има различия. „ Изхождам от обстоятелството, че можем да се договорим, само че резултатът към момента не е реализиран, ще бъде доста натоварен ден", сподели той. "Искаме да бъде основано устойчиво държавно управление, само че за това имаме потребност от устойчиво съглашение, което да стане постоянна основа за устойчиво правителство", сподели Шулц.

"Днес е дълъг ден за водене на договаряния, може би договарянията ще продължат до късно вечерта и през нощта", заключи водачът на СДП.

Според графика на съдружните диалози днешният ден е последният ден от консултациите, само че по-рано представители на партиите обявиха, че са подготвени да разширят периода, в случай че е належащо. Все още няма ново държавно управление в Германия. Одобряването на съдружното съглашение и образуването на кабинета по-късно може да отнеме още няколко седмици. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР