Германският град Майнц ще получи неочаквани и непланирани 1,1 милиарда

...
Германският град Майнц ще получи неочаквани и непланирани 1,1 милиарда
Коментари Харесай

Майнц получава допълнителни 1,1 млрд. евро от производител на ваксини

Германският град Майнц ще получи непредвидени и непланирани 1,1 милиарда евро в допълнение от налози, с помощта на триумфа на „ Бионтех “, чието седалище е в града.

С тези пари градската администрация счита да изплати задълженията на надълбоко задлъжнелия град и да влага в основаването на хъб за биотехнологични компании.

Майнц се бори с огромни задължения от над 30 години и за първи път ще може освен да се отърве от тях, само че и да се приближи по благосъстояние с градове с печеливша промишленост като Мюнхен или Щутгарт.

„ Бионтех “ е спечелила дотук 7,1 милиарда евро от имунизацията си, като 3,2 милиарда са от тази година. За идната година е несъмнено, че компанията ще заплати минимум 500 милиона евро налози в града.

Компанията създава взаимно с американската „ Пфайзер “ Covid имунизацията „ Комирнати “

Благодарение на тази историческа за града облага, корпоративният налог в града ще бъде понижен от 440 на 310 пункта, с цел да бъдат привлечени нови софтуерни компании.

В началото на годината финансовата прогноза на Майнц предвиждаше 36 милиона загуби, само че през ноември се наложи актуализация и бюджетът ще завърши с 90 милиона плюс.

Парите ще са нужни за възстановяване на инфраструктурата и градежи на нови жилища, привличане на интернационалните учебни заведения, с цел да съставлява градът интерес като място за живеене за учени и откриватели от целия свят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР