Германският Бундестаг прие резолюция, с която признава за геноцид Гладомора

...
Германският Бундестаг прие резолюция, с която признава за геноцид Гладомора
Коментари Харесай

Германия призна Гладомора в СССР за геноцид над украинците

Германският Бундестаг одобри резолюция, с която признава за геноцид " Гладомора " в Украйна - огромния апетит от 30-те години, довел до гибелта на милиони хора.

Документът беше импортиран в долната камара на немския парламент от ръководещите партии и от главния опозиционен блок. В него е записано, че всеобщата гибел от апетит е породена от " политическото управление на Съветския съюз при Йосиф Сталин " и то е отговорно за това. След спор, на който участва и украинският дипломат в Германия, множеството депутати поддържаха резолюцията. От Киев към този момент приветстваха решението.
Този смут се корени в Кремъл. Там диктаторът взема жестокото решение да прокара принудително колективизацията и да провокира апетит. Освен това убийството посредством апетит е имало за цел политическа принуда върху украинските еднаквост, просвета и език.
Робин Вагенер, народен представител от Зелената партия

През ноември 1932 година Москва изпраща управляващи, които да конфискуват зърното и добитъка от украински ферми, в това число семената, нужни за засаждане на новата годишна продукция. Според разнообразни оценки по-късно минимум 4 млн. губят живота си. Така към 10% от популацията на Украйна при започване на 30-те години, е умряло от апетит. Преди дни страната означи Деня за възпоменание на жертвите на Гладомора.

Освен Украйна, над 10 страни, измежду които Съединени американски щати, Унгария и Полша, към този момент са признали Гладомора за геноцид.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР