Германският бизнес изрази скептицизъм към постигнатото коалиционно споразумение между консерваторите

...
Германският бизнес изрази скептицизъм към постигнатото коалиционно споразумение между консерваторите
Коментари Харесай

Германският бизнес е недоволен от коалиционното споразумение

Германският бизнес изрази песимизъм към постигнатото съдружно съглашение сред консерваторите на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите, съобщи ДПА.

"Това съглашение е даже по-ужасно, в сравнение с се очакваше ", съобщи Оливер Цандер, началник на работодателската организация в бранша на металургията Гезамтметал (Gesamtmetall).

"Доставчиците на услуги ще бъдат разочаровани, а обществената страна ще експлодира. Това е печален ден за страната ", сподели той. След оповестяването на съглашението Меркел уточни, че консервативният й блок е трябвало да направи взаимни отстъпки в договарянията с Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която получи трите съществени министерства - на финансите, на външните работи и на труда и обществената политика.

Дясноцентристката ГСДП се бори Германия да изостави двустепенната си система за здравно обезпечаване и да понижи опцията на фирмите да лимитират изискванията на труд. Много от детайлностите по договорката към момента не са оповестени. Германската промишлена и комерсиална камара изрази опасения за съглашението.

"Икономиката се радва поради някои положителни бъдещи вложения, само че в това време има опасения за скъпите тежести в бъдеще, които ще обиден най-много бизнеса ", сподели президентът на камарата Ерик Швайцер. Той порица бъдещите съдружни сътрудници за неналичието на нововъведения по отношение на дигитализацията.

"Германската индустрия като цяло не е удовлетворена от съдружното съглашение ", уточни Дитер Кемпф, президент на Федерацията на немската индустрия. Германските работодатели се оплакаха от неналичието на еластичност.

По въпросите на трудовия пазар и обществената политика в контракта "липсва стопански нюх и той значи по-слаба еластичност за фирмите, само че и повече тежести и регулации ", означи Инго Крамер, началник на Конфедерацията на немските работодателски организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР