Германският биатлонист Бенедикт Дол намекна, че предстоящият сезон може да

...
Германският биатлонист Бенедикт Дол намекна, че предстоящият сезон може да
Коментари Харесай

Биатлонистът Бенедикт Дол намекна, че предстоящият сезон може да му бъде последен

Германският биатлонист Бенедикт Дол загатна, че идният сезон може да бъде финален в неговата кариера.

33-годишният играч, роден в Титизее Нойщадт, признава в изявление, че към този момент все по-трудно намира мотивацията, а също така има предпочитание да прекарва повече време със фамилията си.

" Не се знае, може пък през зимата да се окуражавам и да реша да се състезавам още един сезон. Вече обаче прогресирам във възрастта и от време на време ми е малко мъчно да намеря мотивация ", съобщи Дол.

" Направих добра кариера, само че към този момент ми се желае да върша нещо друго. Искам да извозвам цялата година вкъщи. Става ми все по-трудно да напущам дома и фамилията ми за подготвителни лагери и надпревари ", споделя още биатлонистът, който в кариерата си има 4 победи за Световната купа.

За Бенедикт Дол най-големият самостоятелен триумф си остава златният орден в спринта на 10 км от международното състезание в Хохфилцен, Австрия през 2017-а година. В допълнение той има още три сребърни и едно бронзово отличие от шампионати на планетата.

На олимпийски игри германецът взе участие на два пъти - Пьонгчанг 2018 и Пекин 2022. На Игрите в Република Корея биатлонистът печели и два бронза - в преследването на 12.5 км и като част от мъжката щафета на Германия (4х7.5 км).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР