Германският автомобилостроител Даймлер“ (Daimler) ще трябва да плати глоба от

...
Германският автомобилостроител Даймлер“ (Daimler) ще трябва да плати глоба от
Коментари Харесай

„Даймлер“ отнесе глоба от 870 милиона евро

Германският автомобилостроител „ Даймлер “ (Daimler) ще би трябвало да заплати санкция от 870 милиона евро, тъй като е пуснал на пазара от 2008 година дизелови коли, които не са отговаряли на законовите правила за замърсяващите излъчвания, заяви прокуратурата в Щутгарт, представена от международните организации. Прокуратурата е открила „ нарушаване заради небрежност “ в отдела на „ Даймлер “, отговарящ за сертификациите. Това е довело до узаконяване на дизелови коли от управляващите, макар че излъчванията им от азотен диоксид не са отговаряли на нормативните условия.

През 2018 година Федералната работа за авто превоз (KBA) изиска да бъдат изтеглени 700 000 автомобила в целия свят, от които 280 000 в Германия, поради конфигурирани манипулиращи излъчванията софтуери.

Четирима ръководители на „ Даймлер “ към момента са упрекнати в машинация и лъжлива реклама по отношение на манипулираните излъчвания на дизеловите коли. Автомобилната компания посочи, че санкцията няма да се отрази на тримесечните й резултати и че продължава да поддържа прогнозите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР