Германският автомобилопроизводител Volkswagen е близо до вземането на окончателно решение

...
Германският автомобилопроизводител Volkswagen е близо до вземането на окончателно решение
Коментари Харесай

Volkswagen е на финала от преговорите за нов завод в Турция

Германският автомобилопроизводител Volkswagen е покрай вземането на дефинитивно решение за градеж на нов цех в Турция, заяви член на съвета на компанията пред публицисти през днешния ден в Берлин, съобщи Ройтерс.

В последния стадий на договаряния сме с Турция, сподели Андреас Тостман, член на съвета на Фолксваген отговарящ за производството. Той чака договарянията да приключат до две седмици, а " може би по-рано ".

Източници, близки до компанията, споделят, че заводът ще коства над 1 милиард евро (1,09 милиарда долара).

По техни данни заводът ще създава евентуално 300 000 автомобила годишно - VW Passat и съвсем идентична Skoda Superb за експорт в Източна Европа, предава Българска телеграфна агенция.

В завода в Маниса, покрай Измир, се чака да работят към 4000 души. Строителството може да стартира в края на 2020 година, а производството през 2022 година съгласно източниците.

Volkswagen изследва от известно време опциите за построяването на нов цех в Източна Европа, като в конкуренцията интензивно взе участие и България.

Изпълнението на плана в Турция би бил политически спорен поради терзанията на Европейски Съюз за ограничението на свободата на изложение и правата за осъществяване на демонстрации, съгласно вижданията на евросъюза, при ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган. Аргументацията на Фолксваген е, че Турция е страна претендент за участие в Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР