Германският автомобилен производител Volkswagen AG и американската компания Ford Motors

...
Германският автомобилен производител Volkswagen AG и американската компания Ford Motors
Коментари Харесай

Volkswagen и Ford създават стратегически алианс

Германският авто производител Volkswagen AG и американската компания Ford Motors Company са подписали взаимен подписали меморандум за съгласие. В него се преглежда опцията за основаване на стратегически алианс ориентиран към повишение конкурентоспособността на двете компании.

Както се показва в прессъобщението на Volkswagen измежду разновидностите на партньорството те могат да се занимават със взаимни разработки на коли за лекотоварни транспорти.

Но не се разисква партньорството да включва съвместен продан на акции, което демонстрира, че не става дума за допустимо обединение на двата автомобилни колоси.

По-рано управлението на Volkswagen утвърди проект за подготовката на подразделението си Volkswagen Truck & Bus за вероятно обособяване в независима компания, която да се листва на борсата.

На собствен ред сега Ford осъществя стратегия за редуциране на разноските на сума $25,5 милиарда в течение на 4 години. Тя цели да увеличи рентабилността на компанията, доколкото по този индикатор Ford значително отстъпва на директните си съперници на американския и международния пазар - General Motors и Fiat Chrysler.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР