Германският автомобилен гигант Фолксваген търси три милиарда евро нови спестявания,

...
Германският автомобилен гигант Фолксваген търси три милиарда евро нови спестявания,
Коментари Харесай

Фолксваген ще спести още 3 млрд. евро заради електромобилите

Германският авто колос " Фолксваген " търси три милиарда евро нови спестявания, с цел да подкрепи финансирането на програмата за прекосяване към произвеждане на електрически коли. В тази връзка от централата на „ Фолксваген прибавят, че не може да се изключи редуциране на работни места.
Без повече спестявания, рентабилността в одобреното до момента произвеждане на VW " няма да бъде задоволителна, с цел да бъде изцяло подготвена за бъдещето ", сподели Арно Антлиц, основен финансов шеф, добавяйки, че са нужни " големи вложения ".
Затягането на коланите се подрежда на върха на стратегия, стартирана през 2017 година, която към този момент е маркирала 2,2 милиарда евро спестявания.
Събрани дружно, схемите би трябвало да разрешат реализиране на марж на облага от " минимум шест % " до 2022 година, три години по-рано от плануваното, а от четири до пет % през 2020 година
След като позволи през 2015 година да манипулира милиони дизелови коли в международен мащаб, с цел да наподобяват те „ по-чисти “ към околната среда при регулаторните проби, ”Фолксваген “ се надява да остави зад тила си абсурда „ Дизелгейт “ с огромна стратегия за електрически автомобили.
Разширената група от 12 марки автопроизводители съобщи в средата на ноември, че ще влага 44 милиарда евро до 2023 година, с цел да форсира прехода от мотори с вътрешно горене.
Разходите за произвеждане ще бъдат понижени посредством ограничение броят на разновидностите на всяка кола, повишение продуктивността в заводите на групата и „ усъвършенстване на разноските за първични материали “.
Групата не даде никакви оценки за въздействието, което ще има върху работните места програмата за икономисване, само че " по-нататъшното редуциране на личния състав ще бъде неизбежно ", сподели старши управител пред в Handelsblatt.
" Има благоприятни условия за съкращения в администрацията ", сподели шефът на финансите Антлиц, в допълнение към 21 000-те понижения на работните места в международен мащаб до 2020 година, които към този момент са планувани.
Жизненоважната за Германия автомобилна промишленост изостана при електрическите коли спрямо задграничните съперници, като стартира да гледа по-сериозно на новата технология, едвам след експлоадирането на „ дизелгейт “.
Измамата в измерването на нездравословните газове до момента коства 28 милиарда евро, а продажбите на дизелови коли се намалиха в Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР